Suomeksi  |  På svenska  |  In English

Kalprotektiini

Näytteenotto

Näyte on helppo ottaa, kunhan luet huolella alla olevat ohjeet, jotka saat myös kirjallisina näytteenottopakkauksessa. Näytteenottoon liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä MedixLabin asiakaspalveluun. Ota näyte arkipäivänä välttääksesi postittamiseen liittyvää tarpeetonta viivettä, joka voi heikentää testin luotettavuutta.

1.

Aseta näytteenottopakkauksesta löytyvä kertakäyttöinen kääre WC-istuimen renkaan ympärille oheisen kuvan mukaisesti; ulosta kääreen päälle.


2.

Avaa näytepurkki ja ota kertakäyttökääreen päältä ulostenäytettä näytepurkin korkissa olevalla lusikalla. Näytettä tulee olla vähintään teelusikallisen verran, mutta enintään puolet näytepurkista.


3.

Laita näytepurkki minigrip-pussiin ja sulje pussi.

Näytteen säilytys ja lähetys


1.

Näyte suositellaan otettavaksi aamulla ja lähetettävän samana päivänä.. Jos otat näytteen illalla, säilytä sitä yön yli jääkaapissa. Huomioithan, ettei näytettä pidä ottaa ennen pitkiä juhlapyhiä, jolloin postin kulku on normaalia hitaampaa.

2.

Kirjaa näytteenottopäivä pussin päällä olevaan tarraan ja kirjaa se myös itsellesi sillä sitä kysytään tarkastaessasi testin tulosta.

3.

Laita näyte keltamustaan lähetyslaatikkoon ja sulje laatikko huolellisesti taittamalla pienet siivekkeet laatikon reunan koloihin.

4.

Toimita paketti postitoimistoon, postimaksu on maksettu valmiiksi. Pakettia ei saa jättää ulkona olevaan postilaatikkoon näytteen säilyvyyden varmistamiseksi.