Suomeksi  |  På svenska  |  In English

Ulosteen veri

Näytteenotto

Pakkauksessa olevat näytteenottoputket sisältävät laimennusliuosta, jota ei saa kaataa pois. Näyte on helppo ottaa, kunhan luet huolella alla olevat ohjeet. Näytettä ei voi ottaa kuukautisten aikana. Näytteenottoon liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Yhtyneet Medix Laboratorioiden asiakaspalveluun.

1.

Näytteenottopakkauksessa on kolme näyteputkea, joihin otetaan näyte eri ulostamiskerroilla. Suolistoperäinen verenvuoto voi olla ajoittaista ja siksi näyte kolmesta eri ulostamiskerrasta lisää tuloksen luotettavuutta.

2.

Aseta näytteenotto-pakkauksesta löytyvä kertakäyttöinen kääre WC-istuimelle oheisen kuvan mukaisesti, ja ulosta kääreen päälle.


3.

Avaa näyteputki. Ota näytettä korkkiin kiinnitetyllä tikulla, pyörittäen tikkua ulostenäytteen eri kohdissa siten, että tikun pään molemmilla puolilla oleviin koloihin jää ulostetta. Pyyhi ylimääräinen uloste vessapaperiin.


4.

Näytteen määrä on riittävä, kun molemmat kolot sisältävät ulostetta alla olevan kuvan mukaisesti. Liian suuri ulostemäärä haittaa testin suoritusta.

5.

Siirrä näytteenottotikku näyteputkeen ja kierrä korkki kiinni. Ravista putkea voimakkaasti ainakin 10 sekunnin ajan niin, että näyte sekoittuu nesteeseen. Kun olet laittanut näytteen putkeen, voit hävittää pönttökääreen huuhtomalla sen alas wc-pöntöstä.

6.

Laita näyteputki minigrip-pussiin ja sulje pussi.

Näytteen säilytys ja lähetys


1.

Säilytä näyte jääkaapissa kunnes olet ottanut kaikki kolme näytettä. Näyte säilyy näytteenlaimennosputkessa 7 vrk. Lähetä näytteet sen vuoksi heti, kun olet ottanut viimeisen näytteen. Huomioithan, ettei näytteitä pidä ottaa ennen pitkiä juhlapyhiä, jolloin postin kulku on normaalia hitaampaa.

2.

Kirjaa ensimmäinen näytteenottopäivä ylös, sillä sitä kysytään tarkastaessasi analyysitulosta.

3.

Laita näytteet keltamustaan lähetyslaatikkoon ja sulje laatikko huolellisesti, taittamalla pienet siivekkeet laatikon reunan koloihin.

4.

Toimita paketti postitoimistoon, postimaksu on maksettu valmiiksi. Pakettia ei saa jättää ulkona olevaan postilaatikkoon.