Suomeksi  |  På svenska  |  In English

Kihomato

Näytteenotto

Näytteen ottaminen kihomatotartunnan selvittämiseksi on helppoa. Näyte otetaan aamulla heti heräämisen jälkeen ja ehdottomasti ennen ulostamista ja peseytymistä. Alla on näytteenotto-ohjeet, joiden mukaan tulee toimia. Näytteenottotikku on kertakäyttöinen, ja se tulee laittaa näytteenoton jälkeen putkeen kokonaisena, ja varmistaa että putki sulkeutuu kunnolla.

1.

Pakkauksessa on kaksi kertakäyttöistä näytteenottotikkua, kumpikin omassa putkessaan. Kihomadot eivät käy munimassa joka yö, ja siksi näytteet suositellaan otettaviksi eri aamuina. Näytteenottotikun nukkapään voi halutessaan kastaa hanavedessä ennen näytteen ottamista.

2.

Hankaa näytteenottotikun nukkapäällä melko voimakkaasti peräaukon poimuja ja työnnä tikun pää peräaukkoon hetkeksi noin 0,5 cm:n syvyyteen.

3.

Työnnä tikku takaisin putkeen. Muista hyvä käsihygienia näytteenoton jälkeen, jotta mahdollinen kihomato-tartunta ei leviä.

4.

Tarkasta, että korkki on kiinni kunnolla, ja laita putki laatikossa olevaan minigrip-pussiin. Laita seuraavan aamun näyteputki samaan pussiin. Tarkasta että minigrip-pussi on suljettu tiiviisti.

5.

Paina ensimmäinen näytteenottopäivä mieleesi, sillä sitä kysytään tarkastaessasi analyysitulosta.

6.

Laita näytteet keltamustaan lähetyslaatikkoon ja suljen laatikko huolellisesti, taittamalla pienet siivekkeet laatikon reunan koloihin.

7.

Voit postittaa laatikon joko postitoimipaikassasi tai viemällä sen kirjelaatikkoon. Postimaksu on maksettu valmiiksi.