Suomeksi  |  På svenska  |  In English

HPV

Näytteenotto

Näytteenotto HPV-testiä varten kotona on helppoa ja nopeaa. Ottaaksesi näytteen oikein, lue kuitenkin alla olevat ohjeet huolella. Näytteenottotikku on tarkoitettu kertakäyttöiseksi, eikä näytteenottimen valkoista osaa saa taittaa tai irrottaa ennen näytteenottoa. Postita näyte viimeistään näytteenottoa seuraavana päivänä. Näytettä ei tule ottaa kuukautisten aikana, ja jos käytät emättimeen laitettavia lääkkeitä, ehkäisyvalmisteita, estrogeenivalmisteita tai muita vastaavia paikallisvalmisteita, tulee näiden käyttöä välttää kuuden tunnin ajan ennen näytteen ottamista.

1.

Näytteenottopakkauksessa on viivakoodilla merkitty putki ja erillisessä pussissa oleva näytteenotin.

2.

Ota näytteenotin esiin pitäen kiinni sinisestä kädensijasta. Älä koske käsin näytteenottimen valkoiseen päähän. Pidä testipuikko suorana näytteenoton ajan.

3.

Vie testipuikko niin pitkälle emättimeen kuin se menee (n. 10 cm), ja pyöritä testipuikkoa yhden kierroksen verran ja vedä testipuikko ulos (pidä se suorana).

4.

Anna puikon kuivua 3 - 10 minuuttia, niin että puikko on putkea vasten ja valkoinen osa on ilmassa

5.

Vie testipuikon valkoinen osa putkeen ja taivuta testipuikkoa niin, että valkoinen osa putoaa putkeen. Vältä valkoisen osan koskettamista sormin.

6.

Paina putken korkki kiinni huolellisesti ja hävitä testipuikon sininen osa.

7.

Aseta putket laatikossa olevaan mingrip-pussiin ja sulje se tiiviisti.

8.

Aseta putket laatikossa olevaan mingrip-pussiin ja sulje se tiiviisti. Paina näytteenottopäivä mieleesi – sitä kysytään tarkastaessasi tulostasi.

9.

Voit postittaa näytteen joko postitoimipaikassasi tai viemällä sen kirjelaatikkoon. Postimaksu on maksettu valmiiksi.