Suomeksi  |  På svenska  |  In English

Hiivatulehdus -testi

Näytteenotto

Näyte emättimen hiivatulehduksen osoittamista varten on helppo ottaa kotiin tilattavan näytteenottopakkauksen avulla. Näyte tulee ottaa ja lähettää arkipäivänä (ma-pe), koska posti ei kulje viikonloppuisin. Seuraa alla olevia ohjeita näytteen ottamiseksi ja lähettämiseksi laboratorioon.

1.

Ota laatikossa oleva geelikuljetusputki pois suojapussista tartu valkoiseen korkkiin ja pyöräytä siten, että korkki irtoaa katkoviivan kohdalta.


2.

Tartu näytteenottotikun siniseen korkkiin ja vedä tikku pois suojapussista. Älä koske näytteen ottamiseen tarkoitettuun pumpulipäähän sormin.


3.

Vie näytteenottotikku emättimeen n. 5 cm syvyydelle ja pyöritä sitä n. 30 sekuntia siten, että tikun pumpulipää hankaa emättimen seinämää. Poista tikku emättimestä laskematta sitä pois kädestäsi.

4.

Työnnä tikun pumpulipää kuljetusputkessa olevaan geeliin kunnes sininen korkki asettuu tiiviisti paikoilleen.

5.

Kiinnitä paketin sisällä tullut viivakooditarra kuljetusputkeen pitkittäin.

6.

Laita putki minigrip-pussiin, jonka sisällä on imupaperin pala, ja sulje pussi huolellisesti. Kirjaa pussin päällä olevaan tarraan näytteenoton päivämäärä. Näytteenottopäivää kysytään myös katsoessasi tulosta, kirjaa se siis ylös myös itsellesi.

7.

Aseta näytteen sisältävä minigrip-pussi kelta-mustaraidalliseen lähetyslaatikkoon ja sulje pahvilaatikko kääntämällä siivekkeet laatikon reunan koloihin.


8.

Näyte suositellaan otettavaksi ja lähetettäväksi samana päivänä. Jos otat näytteen illalla, säilytä sitä yön yli jääkaapissa. Mikäli otat näytteen viikonloppuna, säilytä sitä jääkaapissa korkeintaan kaksi vuorokautta. Huomioithan, ettei näytettä pidä ottaa ennen pitkiä juhlapyhiä, jolloin postin kulku on normaalia hitaampaa.

9.

Toimita paketti postitoimistoon, postimaksu on maksettu valmiiksi. Pakettia ei saa jättää ulkona olevaan postilaatikkoon näytteen säilyvyyden varmistamiseksi.